18 Οκτ 2011

Νέο Kawasaki ZZR 1400





























H Kawasaki συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, καθώς πέρα από την παρουσίαση νέων και πανέμορφων μοντέλων, ανανεώνει και τα ήδη υπάρχοντα στα σημεία.
Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, παρουσίασε το νέο ΖΖR 1400 (ΖΧ-14R για την Αμερική), βελτιώνοντας το , τόσο πολύ που άνετα μπορούμε να μιλήσουμε για νέο μοντέλο.
Νέο εμπρός φωτιστικό σώμα και ελαφρώς μεγαλύτερο πίσω φανάρι.Μεγαλύτερα επίσης είναι τα πτερύγια στο φέρινγκ που βοηθούν στη διασπορά της θερμοκρασίας. Βέβαια η ουσιαστικότερη αλλαγή βρίσκεται στον κινητήρα,
του οποίου αυξάνοντας την διαδρομή κατά 4 χιλιοστά, οι μηχανικοί της Kawasaki φτάνουν τον κινητήρα στα 1441 κυβικά εκατοστά, με παράλληλη αύξηση της ιπποδύναμης, η οποία μετρήθηκε στους 197,2 ίππους!
Επίσης στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται Traction Control τριών επιπέδων, σύστημα που η Kawasaki ονομάζει KTRC (Kawasaki Traction Control) και συναντήσαμε για πρώτη φορά στο ZX 10R του 11', καθώς και δυο χάρτες ανάφλεξης, που αλλάζουν οn the fly και ανάλογα με τις ανάγκες του αναβάτη.

Με αυτές τις καίριες και στα σημεία αλλαγές, φαίνεται ότι έχουμε εκθρονισμό του βασιλιά της ταχύτητας Suzuki Hayabusa, το οποίο πρέπει να παρουσιάσει κάτι ουσιαστικά καινούργιο και πρωτοποριακό για την νέα χρονιά, ώστε να ανακτήσει τα σκήπτρα της κατηγορίας των hyper sport tourers.













Photos courtecy of motorcycle-usa.com