16 Οκτ 2011

Ducati 1199 Panigale Superquadro!



























To νέο superbike της εταιρίας απο την Bolognia είναι σχεδόν έτοιμο και θα παρουσιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες στην EICMA του Μιλάνου στις 10-13 Νοεμβρίου.
Νέο V μοτέρ που η γωνία του παραμένει φυσικά στις 90 μοίρες. Αυτό που αλλάζει όμως είναι η διάμετρος των κυλίνδρων που μεγαλώνει με τη διαδρομή τους που στον αντίποδα μικραίνει. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι η αύξηση των στροφών στις οποίες μπορεί να φτάσει το μοτέρ, σε συνδυασμό με την αύξηση της αποδιδόμενης ισχύος.
Εδώ κολλάει και η ονομασία Superquadro που μεταφράζεται ως υπερ-τετράγωνος.

Η ιπποδύναμη του 1.200άρη κινητήρα υπολογίζεται περί τους 195 ίππους στις 10.750 σ.α.λ δηλαδή οτι πιο ισχυρό έχει κατασκευαστεί σε δικύλινδρο κινητήρα μέχρι σήμερα, και το βάρος της μηχανής να μην ξεπερνά τα 176 κιλά . Το σασί, θα λάμπει δια της απουσίας του, καθώς υιοθετείτε η λύση των αγωνιστικών μοντέλων της εταιρίας(Moto GP), όπου ο κινητήρας συνδέει το ψαλίδι ,το υποπλαίσιο και το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας και αποτελεί ενεργό μέρος του πλαισίου.

Τέλος, θα εφοδιάζεται με αρκετές νέες τεχνολογίες που εκτός των άλλων, θα διαθέτει και ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μονόδρομο συμπλέκτη, traction control και διαφορετικές χαρτογραφήσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του αναβάτη.