18 Σεπ 2010

MV Agusta F3

Photos από το καινούργιο διαμάντι της MV-Agusta έκαναν την εμφάνιση τους στο site του Motociclismo.it, μια μοτοσυκλέτα που ο Claudio Castiglioni ελπίζει να σώσει την εταιρία από την χρεωκοπία και να βάλει πάλι την ιστορική ομάδα στον μοτοσυκλετιστικό χάρτη.
Μετά την εξαγορά, και την φυγή από την επίβλεψη της Harley Davidson, η εταιρία έθεσε στόχο την κατασκευή μιάς μοτοσυκλέτας που θα καταφέρει να κάνει αρκετές πωλήσεις και με ετήσια παραγωγή περί των 10000 μονάδων.
Η μικρή F3 θα βασίζεται σε ένα καινούργιο τρικύλινδρο μοτέρ 675 cc, σαφώς επηρεασμένο από το Daytona της Triumph, αλλά στοχεύει να αυξήσει την ιπποδύναμη στα 135 άλογα, καθώς και να μειώσει το βάρος.
Από τις photo φαίνεται ...  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ PHOTO
ότι ο Massimo Tamburini για ακόμη μία φορά έκανε το θαύμα του, στον σχεδιαστικό τομέα.


Το μεγάλο στοίχημα για τον Castiglioni είναι να κρατηθεί η τιμή χαμηλά (κάποιοι λένε για τιμή περί στα 9000€ για την απλή έκδοση) και να ανταγωνίζεται στα ίσα το Ducati 848 καθώς και το Daytona 675 σε επιδόσεις στην πίστα.

Επίσης ετοιμάζεται και γυμνή έκδοση της ίδιας μοτοσυκλέτας, που ο Castiglioni ονόμασε Brutalina (ελπίζουμε να ξανα-σκεφθούν το όνομα).

Ο χρόνος θα δείξει αν το στοίχημα θα κερδιθεί και αν η MV θα επιστρέψει στις παλιές της δόξες.